Om Karate

Her kan du lære mere om karate og den stilart vi træner – Shin Go Ryu

Fuld kontakt karate – Karatens historie

 

Karates oprindelse er meget uklar.

Egentlig betød karate ‘kinesisk kampkunst’, idet det kinesiske tegn ‘Tang’ læses som ‘Kara’ på japansk. I 1937 blev navnet ændret, og karate kom til at betyde ‘tom hånd’, dvs. kamp uden brug af våben. Kroppen i sig selv rummer mange mulige våben, f.eks. knoer, håndkant, albue, knæ osv.

Legender fortæller, at der for ca. 1500 år siden kom en buddhist munk ved navn Daruma Taishi rejsende fra Syd-Indien til Kina for at undervise i Zen. I Kina bosatte han sig i templet Shorin-ji (på kinesisk (Shaolin-ssu) ved Chung San i Honan. Daruma’s lære var meget vanskelig at tilegne sig og den særdeles strenge træning udmattede hans elever både fysisk og psykisk. Mange som ønskede at følge hans lære, følte sig på den forkerte vej. For at bedre situationen lærte Daruma dem en række øvelser, en slags aktiv meditation, der under perfekt udførelse bringer sind og legeme i harmoni med hinanden. Denne øvelsesrække blev grundlaget for kempo. Denne kempo blev, som årene gik synonym med kinesisk selvforsvar.

Lidt efter lidt blev kempo bragt fra Kina til Okinawa.

Selvom Okinawa i forvejen havde sin egen form for kempo (kaldet kumiai jutsu, Bushi de, eller blot Te), fik kinesisk kempo en stor betydning ved opbygningen af Okinawa Karate. På Okinawa blev karate trænet i hemmelighed i flere hundrede år indtil 1901, hvor det blev indført som en del at et almindeligt kursus i Okinawas mellemskole. Anhou Itosu var den første instruktør. Det var fra denne skole Gichin Funakoshi fik sin første træning, hvorefter han senere, i 1916 introducerede karate i resten af Japan.

Grunden til at karate blev så effektivt opbygget på Okinawa var, at nogle feudalherrer fra Japan i det 17 århundrede invaderede Okinawa. Feudalherrerne forbød indbyggerne at bære våben, for at forhindre et oprør. Indbyggerne trænede derfor karate i største hemmelighed, og efter intensiv træning kunne de så bruge kroppen, dvs. deres egne arme og ben som dødbringende våben. Efter karate blev introduceret i Japan, blev det hurtigt meget populært, og mange forskellige organisationer så dagens lys.

Det kan med sikkerhed siges, at karate havde sin begyndelse i Kina, men blev opbygget på Okinawa og systematiseret i Japan.

Kyokushinkai karate er grundlagt af Masutatsu Oyama.
Masutatsu Oyama studerede og trænede mange forskellige kinesiske, koreanske og japanske kampsystemer. Efter lang tids træning, hvor han tog de bedste teknikker fra de forskellige systemer, og yderligere forbedrede og udviklede dem, grundlagde han i april 1955 sin egen organisation den berømte KYOKUSHINKAI-KAN.

Vi træner her:

Byskolen
Marienlyst Alle 2
3000 Helsingør

Indgang via Li. Lundegade