Klubbens historie

Fra 1978 til nu

Shin Go Ryu Karate Helsingør – Klubbens historie

Helt tilbage i 1978 startede Rene Madsen en karateklub på Byskolen og bragte dermed fuld kontakt karate til Helsingør.

 Selv om der har været skiftet system nogle gange i tidens løb, har det været stilarten Kyokushinkai – fuld kontakt karate – der har været gennemgående.

Mange har trænet i klubben siden 1978. Nogle i kort tid, andre i mange og lange perioder.

Klubbens formand, Senpai Henrik, og næstformand, Sensei Kim, startede deres træning tilbage i 1980’erne hos René Madsen.

De har begge opnået sort bælte i flere af de systemer, de har fulgt gennem klubbens historie og i dag er Senpai Henrik 2.dan og Sensei Kim 3.dan.

I 2012 blev klubben endeligt en del af systemet Shin Go Ryu og fik derved sit navn, Shin Go Ryu Karate Helsingør og fik den form, som er fungerende nu. Klubben er i tæt samarbejde med søsterklubben Shin Go Ryu Karate Hørsholm.

Senpai Nadja startede i 2013 og er siden trådt ind i samarbejdet med Senpai Henrik og Sensei Kim om at drive klubben.

Hun blev 1.dan i 2022 som første kvinde i klubbens historie.

De tre samler inspiration til at drive klubben ved at være opsøgende i kontakt med andre klubber i både Danmark og i udlandet.

De har bl.a. været i Japan og træne både sammen og hver for sig.

Klubbens mange venskabsklubber i Danmark og udlandet giver også klubbens medlemmer mulighed for at deltage i træning, stævner, lejre og andre arrangementer uden for Helsingør.

Klubbens DNA er, at der skal være plads til alle. Både dem, som ønsker karate som motion, og dem, der gerne vil gå efter guldet i forskellige turneringer. Der lægges vægt på kondition, smidighed, styrke, teknik og selvfølgelig et godt kammeratskab.

Karate er en individuel sport, så enhver kan træne efter sin egen ambition og sætte sine egne mål.

Fælles har vi glæden ved karate, respekten for hinanden og det store fysiske og mentale udbytte af fællesskabet og den konkrete træning i hverdagen.

Shin Go Ryu – Systemets historie

Shin-Go-Ryu (新剛流) betyder ”Den Nye Hårde Skole”. Hermed menes en karateskole, hvor den traditionelle karateånd og dertil hørende teknik danner basis og ramme for træning af tidssvarende, effektivt selvforsvar og sportsligt orienteret kampsport.
Shin-Go-Ryu stilarten har sit ophav i slutningen af 1970’erne i takt med at Karate kom til Danmark, og den tekniske del af Shin-Go-Ryu Karate minder meget om Kyokushin- og Goju-Ryu-stilen, hvor der lægges vægt på traditionelle kata (figurøvelser) og kihon (basis) udført kraftfuldt og tit i dybe stillinger.
Shin-Go-Ryu karate er for alle, hele livet. Karaten skal tilpasses den enkelte, ikke omvendt. Vi har eller får alle fysiske begrænsninger, men dermed mister man ikke nødvendigvis lysten til at blive bedre og til at være i god fysisk form.

Vi træner her:

Byskolen
Marienlyst Alle 2
3000 Helsingør

Indgang via Li. Lundegade