• Spørgsmål om karate

 • Har du spørgsmål om karate generelt, eller vores klub, så er det her du finder svarene.

  • Hvad kræver det, at begynde til Karate?

   Blot din egen lyst!

   Der er ikke noget krav til udøverens form eller styrke. Det, der er vigtigt er, at man har lyst til at prøve. Træningen er bygget op, så alle kan være med uanset udgangspunktet. Vi fokuserer på den enkeltes udvikling derfra, hvor de er og hvor de vil hen.

   Derfor er det muligt at starte karatetræning på alle tidspunkter i livet. Karate peger som udgangspunkt frem mod kamp, men det kan også bruges som motion, hvor man ikke fokuserer på kampe eller turneringer. I løbet af træningen, vil man udvikle sin kondition, styrke, koordination og kropsbevidsthed.


  • Lærer man at forsvare sig selv?

   Selvforsvar er en del af karate. Derfor underviser vi også i det. Og her lader vi os inspirere bredt af mange andre kamp-former. Karatekampen hører til i en sal med faste regler og pensum mellem udøverne. Selvforsvar hører til ude i virkeligheden, hvor der ikke gælder fair regler. Derfor tager vi de bedste og mest effektive teknikker i brug.

   Selvforsvar bygger i høj grad på teknik frem for styrke og kan derfor give både kvinder og børn en større følelse af sikkerhed og selvtillid i forhold til mødet med større og stærkere personer.

   Vi inviterer løbende gæstelærere fra andre kampsportsgrene og tager også på besøg hos dem for at hente inspiration og viden.

  • Hvad er KATAer?

   Kata´er er forudbestemte figurøvelser, som er sammensat udfra en given situation, fx. hvor én person bliver angrebet af én eller flere.

   I en kata fremfører man de spark, slag og parader, som bruges i kamp i en sammensat serie af bevægelse. Sværhedsgraden stiger i takt med graduering og kan ende med meget komplicerede og lange rækker af meget præcise bevægelser. I kata-træning udvikles kropsbevidsthed, hukommelse og koncentration. I kataerne ser man karateteknikkernes rene form og stærke disciplin.

  • Jeg har skavanker, kan jeg stadig træne?

   Karate er en individuel sport, og du sætter selv målet for din kunnen og dine ambitioner. hvis du har forskellige skavanker, så som dårlige knæ, skuldre eller ryg, så kan du sagtens træne.

   Det er tilladt at sige fra, og du skal blot tage højde for dine skavanker, og sige fra hvis der er noget din krop ikke vil være med til.